Ülkemizde olduğu gibi yoğun fay hatları üzerinde bulunan yerleşim yerlerinde can güvenliği için depreme dayanıklılık son derece önemlidir. Bu noktada depremin yol açabileceği can ve mal kayıplarını en aza indirmek için yalnızca binaların depreme dayanıklı olması yeterli olmaz aynı zamanda alanın dekorasyonun da depreme dayanıklı olması gerekir. Hadi gelin hep birlikte depreme dayanıklı iç mimari nasıl olmalı bir bakalım.

1. Eşyaları Sabitlemek

Büyük ve devrildiğinde hem kendisinin hasar alacağı hem de çevreye zarar verecek tüm eşyalar sabitlenmelidir. Bu eşyaların başında buzdolapları ve giysi dolapları gelmektedir. Bu ürünler dışında televizyon, kitaplık, komodin, vestiyer gibi eşyaların da duvara sabitlenmesi can ve mal güvenliği açısından oldukça önemlidir. Üzerinize devrilmesi gibi bir durum söz konusu olduğunu düşünürsek eşyaları sabitlemek hayat kurtaracaktır.

2. Hayat Üçgeni

Binanın yıkılması durumunda hayat üçgeni oluşturabilmek hayat kurtaran bir eylem olacaktır. Bunun gerçekleştirilebilmesi için de eşyaların hayat üçgeni oluşturulabilecek şekilde konumlandırılabilmesi ve dayanıklı malzemelerden yapılıyor olması gerekir.

İç mimaride depreme dayanıklılık son derece önemlidir. Estetik unsurları da göz ardı etmeden güvenlik odaklı tasarımlar yapmak elbette mümkündür. İç mekanlar uygun malzemeler, esnek tasarım yaklaşımı ve doğru planlama ile deprem riskine karşı güvenli ve dayanıklı hale getirilebilir. Yeterli prensiplere sahip olarak hem göze hitap eden hem de dayanıklı ve güvenli dekorasyonlar ortaya çıkabilir.