Ev dekorasyonlarının vazgeçilmez unsurlarından birisi olan duvar kağıdı, hem estetik hem de kullanım kolaylığı açısından dikkat çeker. Fakat doğru bir uygulama gerçekleştirilmediğinde ya da düzenli temizlik yapılmadığında duvar kağıtlarının ömrü kısalır. Hadi gelin hep birlikte duvar kağıdı uygulaması ve temizliği nasıl yapılmalıdır bir bakalım.

Duvar Kağıdı Uygulaması

1. Doğru Malzeme Seçimi

Uygulama öncesinde duvar kağıdı seçimi oldukça özenli olmalıdır. Duvar kağıdının dekorasyonun bütününe olan uyumu son derece önemlidir. Doğru renk ve desenlerde duvar kağıdı seçmek dekorasyonunuzu farklı bir boyuta taşıyacaktır.

2. Yüzeyin Hazırlığı

Duvar kağıdı uygulamadan önce duvarın düzgün, kuru ve temiz olduğundan emin olmakta yarar vardır. Düzgün bir yüzey duvar kağıdının daha iyi yapışmasını sağlar.

3. Profesyonel Yardım

Daha önce duvar kağıdı ile ilgili bir tecrübeniz olmamış olabilir. Bu noktada eğer deneyiminiz yoksa ya da yanınızda deneyimi olan birisi yoksa profesyonel bir destek almanız yararınıza olur. Uygulama sırasında yapılan hatalar duvar kağıdının görünümünü olumsuz etkiler ve ömrünü negatif yönde etkiler.

4. Dikkatli Kesim

Duvar kağıdının kesimi oldukça hassas bir iştir. Eğer düzgün bir şekilde kesilmezse duvar kağıdının birleşim noktalarında sorunlar meydana gelecektir.

Duvar Kağıdı Temizliği

1. Nemli Bir Bez Kullanımı

Duvar kağıdı temizliği sırasında sert malzemelerin kullanılmasından kaçınılmak gerekir. Hafif nemli bir bez yardımı ile silme işlemini gerçekleştirmek duvar kağıdınıza zarar vermeyecektir.

2. Leke Temizliği

Lekeler duvar kağıtlarının ömrünü kısaltan ve kötü bit görüntüye sebep olan başlıca sorunlardır. Bir leke oluştuğunda anında müdahale etmek önemlidir. Lekeyi bekletmek duvar kağıdının yapısına büyük ölçüde zarar verir.

3. Kimyasal Temizlik Ürünleri

Günümüzde pek çok yüzeyin temizlenmesinde kimyasal temizlik ürünleri kullanılsa da bu ürünlerin çok büyük bir kısmı duvar kağıtları için uygun değildir. Agresif kimyasal temizlik ürünleri duvar kağıdınızın yapısına zarar verebilir ve renginin solmasına neden olabilir.